top of page
DSC_0152.JPG

LEERLiNGEN troef

Wat staat jou als leerling te wachten? Hoe word je betrokken bij alles wat op school gebeurt? Waar kan je terecht met problemen? Wat na de Middenschool?

top_lln
Leerligenraad
DSC_0063.JPG

Koel Skoelers 

Omdat we het als school belangrijk vinden dat onze leerlingen zich betrokken voelen bij wat op school gebeurt, hechten we veel belang aan een goede leerlingenraad. Participatie en initiatief van onze leerlingen worden dan ook erg gestimuleerd. Sinds het schooljaar 2019-2020 is onze leerlingenraad beter bekend onder de naam 'Koel Skoelers'. (zie foto)

MIZZO - leerlingenbegeleiding

logo_MIZZO.png

Heb je examenstress? Voel je je niet goed in je vel? Word je gepest? Ligt er iets op je lever? Loopt het gewoon allemaal even niet zo goed?

Zit je met een probleem en weet je niet goed bij wie je terecht kan? Dan kan de leerlingenbegeleiding je misschien helpen. Je kan hen heel eenvoudig contacteren via een bericht op Smartschool of je kan gewoon eens aankloppen in de bib.

 

Bekijk hier de folder van de leerlingenbegeleiding.

 

depressieve-puber.jpg

Huis van het kind Izegem

Vanuit de organisatie Huis van het Kind Izegem werd een overzicht gemaakt van alle instanties in Izegem waar je terecht kunt met een zorgvraag. Zit je met iets? Blijf er niet mee zitten en probeer het bespreekbaar te maken. Je kan ook altijd terecht op school bij de leerlingenbegeleiding. We helpen je graag verder en zeker in deze moeilijke tijden. Klik hier om onderstaande folder te downloaden.

HuisvhKind.JPG
Leerlingenbegeleiding

LEREN / STUDEREN

lerenstuderen
jeugdbeweging.jpg

Leerbegeleiding

Voor leerlingen die moeite hebben met het verwerken van leerstof of die worstelen met het vinden van een goede studiemethode, wordt de cursus 'leren leren' aangeboden. Leerlingen kunnen hiervoor intekenen om onder begeleiding te leren leren.

Wie hulp kan gebruiken bij het studeren of het maken van taken kan begeleide studie volgen op maandag, dinsdag en of donderdag.
 

De cursus en de powerpoints zijn terug te vinden op Smartschool onder de rubriek intradesk – leerlingen – leren leren. 

msiz1.jpg

Studiekeuzebegeleiding

Starten in het secundair onderwijs is voor de kinderen uit het zesde leerjaar een ingrijpende verandering. Kiezen ze voor 1A, 1A* of wordt het 1B? En welk ontdekkingstraject kiezen ze? Allemaal niet zo evident. Daarom vinden we het als school heel belangrijk de leerlingen en de lagere scholen goed te informeren

Bij de overstap naar de tweede graad moet er opnieuw een keuze gemaakt worden. Deze keuze is voor onze tweedejaars een beslissing die een ingrijpende invloed heeft op hun verdere schoolcarrière. Daarom is een weloverwogen beslissing noodzakelijk. Met opendeurdagen en infosessies brengen onze bovenbouwscholen de verschillende mogelijkheden in kaart.

CLB

download.png

Onze school wordt begeleid door het Vrij CLB Trikant

Meensestraat 171   8870 Izegem

Tel 051/301 361  

info@clbtrikant.be  sophie.delcour@clbtrikant.be 

www.clbtrikant.be

 

Openingsuren

Het centrum is open elke werkdag. Na de werkuren: op afspraak.

Maandag: van 08.30 u tot 12.00 u en van 13.00 u tot 17.00 u

Dinsdag: van 08.30 u tot 12.00 u en van 13.00 u tot 17.00 u

Woensdag: van 08.30 u tot 12.00 u en van 13.00 u tot 17.00 u

Donderdag: van 08.30 u tot 12.00 u en van 13.00 u tot 17.00 u

Vrijdag van 08.30 u tot 12.00 u en van 13.00 u tot 16.00 u

Het centrum is telefonisch bereikbaar tijdens de openingsuren.

Het CLB is ook anoniem bereikbaar via www.clbchat.be

 

Wat doet het clb en waarvoor kan je bij hen terecht? Dit vind je hier.

CLB

GOK

GOK staat voor Gelijke OnderwijsKansen. Het doel van ons GOK-beleid is om al onze leerlingen dezelfde optimale mogelijkheden te beiden om te leren en zich te ontwikkelen. 

GOK
onderwijskiezer.png
VrijCLBNetwerklogoL.png
jac.png
jeugddienst izegem.jpg
bottom of page